Welkom bij Werk zoeken doe je zo

Netwerken


70% van de vacatures wordt vervuld door netwerken. 60% van de banen gaat via het netwerk en 10% via het netwerken met uitzendbureaus. Dat is heel veel en veel mensen denken dat dit niet klopt. Stop met dit denken, want het is zo. Dit is namelijk de goedkoopste manier voor werkgevers om geschikte medewerkers te vinden. Waarom zul je als werkgever duizenden euro’s besteden aan werving & selectie, terwijl je via jouw netwerk/medewerkers goed personeel kunt krijgen?
 
Veel mensen die op zoek zijn naar een baan, onderschatten de invloed van hun netwerk. Door bewust en effectief te gaan netwerken, zijn er veel meer kansen om dichter bij jouw (droom)baan te komen.
 
Maar wat is netwerken? 
 
Netwerken is niets meer en minder dan bij andere mensen informatie en advies inwinnen over zaken die jij interessant vindt. En krijg je hiermee dan een nieuwe baan? Niet direct natuurlijk, maar door aandacht aan bepaalde mensen/zaken te schenken, ontstaat er een gesprek en gaat een andere persoon ook aandacht aan jou schenken. Zeker op het moment dat jijzelf weet waar jij goed in bent of in welke richting jij wilt werken, kan dit verrassende openingen opleveren. De mens is van nature bereid om elkaar te helpen en op deze manier kun je verder met mensen in contact komen die mogelijk iets voor jou kunnen betekenen in het kader van een nieuwe baan.
 
Belangrijk is dat je voldoende "eigen" kennis hebt, zodat anderen goed met je mee kunnen denken. Wij gebruiken ook vaak het voorbeeld dat je jouw doel helder moet hebben. Vergelijk dit met op vakantie gaan. Je wilt op vakantie naar Parijs en je rijdt met je auto via Breda, Antwerpen en Gent. In Gent raak je van de weg (lees: op zoek naar een nieuwe baan). Wat doe je dan? Je gaat andere mensen de informatie/advies vragen om bij Parijs uit te komen en dit is eigenlijk hetzelfde als netwerken. Door duidelijk te weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt (persoonlijk profiel) en hierover informatie en advies in te winnen bij de juiste mensen die jou de weg kunnen wijzen, kom je sneller bij jouw doel uit.
The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere