Welkom bij Werk zoeken doe je zo

Social Media

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook werkgevers gebruiken internet om aan personeel te komen. Nu kennen we allemaal de vacaturesites, maar dit is niet de enige manier om aan via internet aan personeel te komen.
 
Werkgevers zoeken verder 
Werkgevers/recruiters speuren ook social media sites zoals linkedin, twitter, facebook etc af om goed zich te krijgen op mogelijk personeel. Zoeken ze iemand met een specifieke opleiding, dan kunnen ze via social media veel informatie en mensen met deze opleiding vinden. Daarnaast kunnen ze via deze sites zien welk mens elkaar weer kent om zo het contact te vergemakkelijken.
 
Ook jij kunt met Social Media een baan vinden! 
Om werkgevers de aandacht op jou te laten trekken, moet je zorgen voor een goed profiel. Vertel waar je interesse liggen, laat je werkervaring/kennis duidelijke naar voren komen en geef aan waar je open voor staat. Op deze manier kunnen andere jouw vinden/helpen. Daarnaast kun jij Social Media ook gebruiken om veel van werkgevers te weten te komen en eventueel mee te reageren in de diverse groepen die door werkgevers worden opengesteld.
 
Onderschat invloed Social Media niet 
Veel mensen hebben nog niet door hoe groot de invloed van Social Media is. Werkgevers/recruiters zoeken zelf naar geschikt personeel, maar kunnen hierbij vaak ook veel van jou zien. Zorg er daarom voor dat je goed op internet staat. Check via bijvoorbeeld google of wie ben ik, hoe jij op internet staat en welke foto's er allemaal van jou te vinden zijn. Werkgevers krijgen vaak een verkeerd beeld als er vreemde foto's of uitspraken met jou naam naar voren komen en dit vergroot niet jouw kans op een nieuwe baan.
The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere