Welkom bij Werk zoeken doe je zo

Hoe ontstaat een vacature?

Veel werkzoekenden zijn zich vaak niet bewust hoe een vacature ontstaat. Met z'n allen wordt massaal gebruik gemaakt van de diverse vacaturesites niet wetende dat dit voor werkgevers niet de goedkoopste en gemakkelijke manier is om aan personeel te komen. In het overzicht hieronder staan de 8 stappen over hoe vaak gedacht wordt vanuit een werkzoekende en een werkgever.

Een vacature plaatsen via de diverse websites/kranten kan voor een werkgever een dure aangelegenheid zijn. Denk hierbij aan de kosten voor een vacature, het werven en selecteren, bedanken van alle sollicitanten, assessment doen, etc. En dan is nog steeds de vraag of de "ideale kandidaat" wordt gekozen of beschikbaar is. Deze methode kan soms duizenden euro's kosten.

Voor een werkgever is het natuurlijk zeer prettig als het vinden van personeel bijna geen kosten met zich meebrengt. Dit verklaart ook waarom netwerken tegenwoordig een belangrijke manier is om een baan te komen. Veel werkzoekende onderschatten de waarde van hun netwerk en zijn zich niet bewust van de kansen die het netwerk kan bieden.

Stap Denkwijze werkzoekende Denkwijze werkgever
1 CV Intern, kennen wij nog iemand?
2 Inchrijven sites Collega's vragen
3 Vacatures Intern vragen
4 Bureaus Concurrenten
5 Collega's Bewijzen vragen
6 Netwerken Bureaus
7 Bewijzen aandragen Vacature plaatsen
8 Intern CV

 

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere