Welkom bij Werk zoeken doe je zo

Zichtbaar

30% van alle vacatures is openbaar beschikbaar via krant, bladen en Internet.

Zichtbare vacatures

30% van alle vacatures is zichtbaar voor alle werkzoekende. 20% van alle vacatures staan op de diverse vacaturesites en in kranten. 10% is zichtbaar via uitzendbureaus en detacheringbureaus. Veel werkzoekende zoeken binnen deze 30% naar hun nieuwe baan. Het gevolg is dat veel mensen met elkaar in dezelfde vijver aan het vissen zijn en werkgevers overspoeld worden met sollicitaties.

Belangrijk bij deze vacatures is dat de profielen goed met jouw kwaliteiten worden gevuld en dat uiteraard de bureaus hiervan ook op de hoogte zijn. Bij bureaus is het daarnaast belangrijk dat ze jou leren kennen en zorg dat je hier zichtbaar blijft.

Werk zoeken doe je zo, denkt dat je jouw zichtbaarheid kunt vergroten door:

  • vooraf te bellen over de in's and out's van de vacature, voordeel is dat jouw naam al een keer is gevallen
  • door vooraf goed te informeren, kun je beter voorbereiden en spiegelen aan vacature en bedrijf
  • informeer na afloop naar het verloop van de sollicitatieprocedure, voordeel is dat je zelf kunt leren. Fouten maken is het succes naar morgen, of te wel als je niet wordt uitgenodigd, kun je er voor een volgende keer weer een voordeel uithalen.

Vraag wat maakt het dat ze voor de andere kandidaat zijn gegaan. Dit werkt motiverend in plaats van geconfronteerd te worden waarom jij het niet bent geworden (kan demotiverend zijn).

Door creatief te zijn in brief en CV, kan jouw sollicitatie onderscheidend zijn aan de concurrentie.

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere